Raamdecoratie

Raamdecoraries zijn vaak bepalend wanneer mensen een ruimte decoreren. Ze kunnen puur esthetisch zijn, maar vaak bieden ze ook functionele voordelen door het aanpassen van het licht en het bieden van privacy, dus het is belangrijk om te evalueren hoe u een ruimte wilt gebruiken voordat u een keuze maakt. Omdat raambekleding een kamer echt kan maken of breken, willen we uw leven een beetje gemakkelijker maken door een aantal idee├źn voor raambekleding te bieden.

Jaloezieën

Jaloezieën hebben als raamdecoratie meestal horizontale of verticale lamellen die u kunt openen en sluiten om aan te passen hoeveel licht er binnenkomt. Historisch gezien zijn ze gemaakt van plastic of vinyl, maar ze kunnen tegenwoordig ook worden gemaakt van geweven hout of bamboe, wat een look is die aan populariteit heeft gewonnen. In tegenstelling tot gordijnen hangen deze in het raamkozijn. Hoewel ze zijn ontworpen met het oog op functionaliteit, kunnen ze ook bijdragen aan de esthetiek van een kamer. Ze kunnen alleen hangen, of in combinatie met een andere raambekleding, zoals gordijnen.

Franse luiken

Deze luiken zijn stijlvolle, praktische en traditionele raambekleding die een grafische functie aan uw huis toevoegen. U kunt ze aan de buitenkant van uw huis installeren, of, voor meer een statement, u kunt ze in uw huis ophangen. Door dit te doen, creëert u vanuit een klassiek idee een moderne raambekleding. Laat de luiken voor zichzelf spreken, of hang ze op in combinatie met enkele van de andere hierboven genoemde ideeën voor raambekleding.

Het gordijn als raamdecoratie

Wanneer de meeste mensen aan raamdecoratie denken, stellen ze zich vaak gordijnen voor. Gordijnen zijn panelen van stof die over de volledige lengte van uw raam lopen, vanaf een stang net boven en buiten het raamkozijn. Ze zijn niet voor niets een veel gebruikte keuze in de meeste huizen. U kunt bijvoorbeeld een kamer voor elk seizoen een snelle en betaalbare facelift geven of opknappen door simpelweg uw gordijnen bij te werken. Er zijn ook oneindig veel opties, omdat u de textuur, het gewicht, de kleur, de afdruk en meer kunt selecteren om aan uw behoeften en uw stijl te voldoen.

Glasgordijnen

Klassieke witte of neutrale gordijnen passen bij bijna elke decorstijl en laten uw kamer gezellig maar ook licht en luchtig aanvoelen. Om nog een stap verder te gaan: als u weinig natuurlijk licht hebt, kunt u kiezen voor doorschijnende panelen om de hoeveelheid licht die je binnenlaat te maximaliseren. Dit zal helpen voorkomen dat de kamer aanvoelt als een afgesloten ruimte. Gordijnen zien er ook buiten mooi uit, omdat ze een beetje van de binnenkant naar buiten brengen en de ruimte nog uitnodigender maken.

Een standaard wit gordijn - met een persoonlijk tintje

Als u van de klassieke look van witte gordijnen houdt, maar een beetje flair wilt toevoegen, zijn er tal van variaties met interessante stiksels, tint op tint ontwerpen, ruches en franjes. Met deze details kunt u een deel van je persoonlijkheid in de look van uw gordijn inbrengen.

Rolgordijnen

Bamboe rolgordijnen bijvoorbeeld voegen een ontspannen element toe aan uw kamer. Bovendien bieden ze veel privacy en houden ze veel licht binnen, maar dat dan zonder zwaar of imposant te zijn in uw ruimte. Maar dit geldt natuurlijk net zo goed voor de traditionele varianten van stof, verkrijgbaar in alle kleuren.